Suvikõrvitsa-kikerherne pastaFoto: Taimne teisipäev
Taimne Teisipäev 2. veebruar 2021 07:01
See mõnus ja kreemine pastaroog sobib ideaalselt argipäeva taimseks õhtusöögiks.

Aeg: 30 minutit

  • 500 g suvikõrvitsat
  • 1 suur küüslaugu küüs
  • 1 purk kikerherneid
  • 350 g pastat (keetmata)
  • 1 purk kookospiima
  • 1 sl sojakastet
  • 0,5 tl kurkumit
  • 0,25 tl (suitsu)paprikat
  • 1 tl soola
  • näpuotsatäis Cayenne’i pipart
  • 3 sl maitsepärmi
  • õli praadimiseks

Tükelda suvikõrvits suupärasteks tükkideks ja haki küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ja kuumuta minutike. Lisa juurde suvikõrvits ja küpseta 5 minutit või kuni suvikõrvits on sulle sobiva pehmusega.

Pane pasta keema.

Kurna ja loputa kikerherned, lisa pannile. Kuumuta segu 2-3 minutit.

Lisa kookospiim, sojakaste, kurkum, suitsupaprika, sool ning Cayenne’i pipar. Sega hoolikalt läbi.

Kurna pasta ja lisa pannile, sega läbi.

Viimaks puista hulka maitsepärmi ja sega kõik veelkord läbi.

Vajadusel lisa juurde soola ja vett, et pasta mõnusalt kreemine jääks. Pasta maitseb veelgi paremini järgmisel päeval.