Kook karamellikastmegaFoto: Unsplash
Küpsetised
31. jaanuar 2021, 08:41

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Patuvabad, aga mmm... kui maitsvad mandlijahu-kakao koogid (4)

Kui aga hea ja parema nautimisega tuleb tõesti sein ette, et tundub targem liialdusi vältida ning soovid seda ka teistega jagada, pakun sulle täna ühe tõeliselt toreda patuvaba maiuse retsepti, mis ainult headest asjadest koosnebki ning on puhas kõigest keelatust. Üllatus-üllatus – mõnusalt maitsev on ta ikkagi.

Vaja läheb:

  • 1 tass (u 115 g) mandlijahu
  • 2 spl kakaod
  • 1 spl tapioki-, või maisi- või kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 suur muna
  • 1 spl kookosõli, sulatatud
  • 2 spl vahtrasiirupit (või muud meeldivat siirupit)
  • 1/2 tl vanilli

Tee nii:

Kuumuta ahi 185 ºC-ni. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega suuremas kausis mandlijahu, kakao, tärklis ja küpsetuspulber. Vispelda läbi, et kõik kakao- või mandlijahu tükid oleksid purustatud.

Teises kausi sega omavahel muna, kookosõli, vahtrasiirup ja vanilje; vahusta, et tekiks ühtlane siidine mass.

Sega seejärel munasegu mandlijahu segusse, kuni see on ühtlane ja pisut kleepuv ning niiske.

Kummuta valmis tainas ettevalmistatud ahjuplaadi keskele ning tasanda ja vormi umbes 15 cm läbimõõdu ja 1 cm paksune ümar kook. Nüüd lõika terava noaga kook viiludeks, nagu teeksite valmis tordiga. Küpseta lahtilõigatud kooki 185 ºC juures 15–20 minutit. Kontrolli küpsust puutiku või hambaorgiga – valmis on siis, kui tikk puhtaks jääb.

Enne serveerimist lase koogil vähemalt 10 min jahtuda. Lõika servad siledaks ning serveeri värskete marjade, mõne maitsva kastme või ka moosiga.

Patuvaba hõrgutis, mis sobib ideaalsesse talvepäeva!

Toitumisteave (1/6 suuruse tüki kohta): 168 kcal; rasvu: 13 g; sellest küllastunud rasvu: 3 g; monoküllastumata rasvu: 0 g; kolesterooli: 31 mg; Na: 99 mg; Süsivesikuid: 11 g; Kiudaineid: 2 g; suhkrut: 5 g; valku: 11 g.

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

* algne retsepti idee pärineb www.myfitnesspal.com