Muretainakook NutellagaFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
5. veebruar 2023, 07:14

Tähista rahvusvahelist Nutella päeva mõnusa muretainakoogiga!

Kes ei oleks vahel maiustanud Nutella šokolaadikreemiga? Magusa määrde populaarsus on niivõrd suur, et selle päeva tähistatakse iga aasta 5. veebruaril lausa rahvusvaheliselt.

Üleskutse tähistada Nutella päeva tegi 2007. aastal üks Ameerika toidublogija. Mõte pälvis kohe kõvasti toetajaid ja heakskiitu ning nõnda peetakse päeva siiani. Sel päeval on igati sobiv maiustada Nutellaga niisama või kasutada seda küpsiste, magustoidu või koogi valmistamisel.

Muretainakook Nutellaga

Kogus: 10 viilu
Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 250 g muretainast

  • 2 tl maisitärklist

  • 2,5 dl vahukoort

  • 150 g pähklikreemi

  • näpuotsatäis soola

  • 75 g tumedat šokolaadi

Kata koogivorm (Ø 20 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhemaks ja vooderda sellega vormi põhi ning ääred. Lõika ääred noaga ühtlaseks, üleliigse taina võid suruda põhjale. Aseta vorm 15 minutiks külmkappi. Võta vorm kapist. Laota koogipõhjale küpsetuspaber. Pane paberile raskusoad, need takistavad äärte allavajumist.


Küpseta koogipõhja pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 10 minutit. Eemalda raskused ja pealmine küpsetuspaber. Küpseta veel 7−10 minutit. Lase põhjal jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega väiksemas potis 2 tl maisitärklist 1 dl vahukoorega ühtlaseks. Lisa ülejäänud vahukoor, pähklikreem ja sool. Kuumuta täidist pidevalt segades keemiseni. Tõsta pott pliidilt. Lisa täidisele šokolaaditükid ja sega šokolaadi sulamiseni. Vala täidis küpsetatud põhjale ja lase jahedas umbes 6 tundi taheneda.
Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt.