Linnuliha retseptid

PIDULIK ARGIPÄEVAKS | Kana-riisistruudel  

Pille Enden, 29. jaanuar 2021 07:09
Kana-riisistruudel Foto: Jaan Heinmaa
Hea soolane amps krõbeda õhulise taina ja rohke täidisega! Struudel koos värske salatiga sobib eraldi kergeks eineks, aga maitseb hästi ka kuuma puljongiga.  Kuna filotaina pakis on tavaliselt 11-12 lehte, siis tasuks täidist võtta topelt ja küpsetada kohe 2 struudlit või mõelda teise struudli sisse muu täidis. Küpsetise võib valmistada ka lehttainaga.

Koostisosad
6 tk Külmutatud filotaina leht
5.5 spl Või
100 g Šampinjonid
4 tk Grillitud kanakints
100 g Konservananass
250 g Keedetud riis
1 dl Riivitud juust
1.5 dl Paksem majonees
1 tl Vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar

Valmistamine

8 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata tainas ja hoia kaetuna kergelt niiske rätiku all.

2. Sulata 5 sl võid ja lase jahtuda. Haki seened ja prae 0,5 sl võis pehmeks, lase jahtuda. Eemalda kanakintsudelt nahk ja haki liha. Haki ananass.

3. Sega kausis riis, grillkana, ananass, riivjuust, majonees ja maitseained.

4. Pane üks filo taina leht kuivale lauale ja pintselda sulavõiga. Lao peale veel 5 lehte pintseldades iga leht sulavõiga.

5. Tõsta täidis taina ühele äärele piki pikemat külge nii, et otstest jääb 2-2,5 cm vabaks. Tõsta lühematest külgedest tainas täidisele peale ja keera siis pikemast küljest rulli.