Taimetoidu retseptid

VALMIB VÄGA KIIRESTI | Soodaleib peedi ja fetaga (2)

Pille Enden, 1. veebruar 2021 08:08
Soodaleib peedi ja fetagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiiresti valmiv pehme soodaleib maitseb ahjusoojana, eriti koos võiga, oivaliselt! Sobib nii hommikukohviga kui maheda supi lisandiks. Peet ja feta teevad sellest erakordselt mahlase ampsu. Küpsetuspäeval on leib parim, aga püsib pehme veel 2-3 päeva.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Peet
4.5 dl Nisujahu
4 dl Rukkijahu
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
4.5 dl Hapupiim
200 g Feta juust
Kaunistuseks rosmariinioks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori peet ja riivi peene riiviga. Tõsta peenele sõelale või keera marlisse ja suru hästi kuivaks.

2. Sega jahud, sooda ja sool. Vala hulka hapupiim ja sega ühtlaseks. Kui ained on segunenud ja moodustanud tainapalli, sõtku hulka peet ja murendatud feta. Vormi palliks ja suru madalamaks pätsiks.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista peale õhuke jahukiht. Pane leib plaadile ja torka sisse rosmariinioksad. Küpseta 30-35 minutit. Võta ahjust ja lase veidi jahtuda enne kui lahti lõikad. 

Samal teemal

17.03.2021
KODUNE PIDU: tee 17. märtsil Patricku päevaks neid isuäratavaid Iiri toite
02.12.2020
INGLISE HOMMIKUEINE PÄEV! Einesta nagu ehtne lord
16.04.2020
TEE ISE KA! Valmista Marko Reikopi eeskujul pajasaia ja Grete Lõbu kombel soodaleiba
04.04.2020
STAARKOKKADE KRIISIMENÜÜ | Vaata, mida valmistavad Jamie, Gordon, Manu ja Nigella