Soodaleib peedi ja fetagaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 1. veebruar 2021 08:08
Kiiresti valmiv pehme soodaleib maitseb ahjusoojana, eriti koos võiga, oivaliselt! Sobib nii hommikukohviga kui maheda supi lisandiks. Peet ja feta teevad sellest erakordselt mahlase ampsu. Küpsetuspäeval on leib parim, aga püsib pehme veel 2-3 päeva.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Peet
4.5 dl Nisujahu
4 dl Rukkijahu
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
4.5 dl Hapupiim
200 g Feta juust
Kaunistuseks rosmariinioks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori peet ja riivi peene riiviga. Tõsta peenele sõelale või keera marlisse ja suru hästi kuivaks.

2. Sega jahud, sooda ja sool. Vala hulka hapupiim ja sega ühtlaseks. Kui ained on segunenud ja moodustanud tainapalli, sõtku hulka peet ja murendatud feta. Vormi palliks ja suru madalamaks pätsiks.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista peale õhuke jahukiht. Pane leib plaadile ja torka sisse rosmariinioksad. Küpseta 30-35 minutit. Võta ahjust ja lase veidi jahtuda enne kui lahti lõikad.