Keedetud muna ootab koorimistFoto: Unsplash
Toiduuudised
27. jaanuar 2021, 13:11

KOORI, KOPSA JA PUHU | Veinise tiktokkeri lihtne viis mune koorida ajas maailma pöördesse

Kõigi veidrate trikkide kodu Tiktok on andud maailmale uue staari – veinise daami, kes näitab, kui lihtne on tegelikult mune koorida. Lihtsalt koori, koputa ja puhu!

Ah et kuidas? 

Esmalt koori muna alumisest, laiemast osast väike laik puhtaks.

Siis koputa muna ots sõrmega katki.

Nüüd tõsta muna kooritud otsapidi suu juurde ja puhu. Kõvasti.

Videos on näha, et selle peale lendab koorteta muna nagu kahurikuul otse välja. Klipp on saanud Tiktokis juba üle kaheks miljoni vaatamise ja 1,7 miljoni südamekese.

Põhjus, miks Melinda L. Friendi video nii kuulsaks sai, seisneb ka selles, et ta tunnistab kohe alguses naeru kõkutades, et tal on kaks pudelit veini hinge all. Ent kuna tegu on naljaka trikiga, siis tunneb ta vajadust seda rahvaga jagada.

Kommentaatorid muigavad temaga kaasa ja pakuvad, et kui daam oleks joonud veel ühe pudeli veini ära, oleks ta kindlasti tulnud välja nipiga, kuidas ravida vähki või võidelda koroonaviirusega. 

Munade koorimine võib olla üna tüütu, sest mitte alati ei tule koored korralikult maha. Siin on mitmeid trikke.

1. Vanemate munade koored tulevad kergemini maha, kuna koore ja sisu vahele tekivad õhutaskud. Keetmisele minevatel munadel soovitatakse seetõttu nädala enne külmikus lasta seista.

Värskeid poolkõvaks keedetuid mune on targem süüa lusikaga munapeekrist.  

2. Kindlasti ehmata mune peale keetmist külma, soovitatavalt jäise veega. Enne muna purustamist rulli seda mööda lauapinda ja siis eemalda koored ettevaatlikult. 

3. Kõvaks keedetud mune on kergem koorida. Tahad vedela kollasega keedumune? Proovi hoopis pošeerimist. Loe SIIT imelihtsat nippi, kuidas neid ahjus teha!