Kõrvitsasupp kõrvitsaseemnepestoga Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
25. jaanuar 2021, 07:21

LASE PÄIKE TUPPA! Kõrvitsasupp kõrvitsaseemnepestoga

Kõrvitsasupp toob oma erkkollase värvusega justkui päikese tuppa. Supile annab maitset pesto, mis valmib kõrvitsaseemnetest ja sisaldab ka veidi tšillit. Viimane on supis õrnalt aimatav, nii et suur vürtsisõber võib tšillit kohe julgemalt lisada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.25 kg Kõrvits
2 spl Oliiviõli
2 spl Või
1 tk Keskmine sibul
1.25 l Köögiviljapuljong
Petersellioksad
4 spl Maitsestamata jogurt või hapukoor
KÕRVITSASEEMNEPESTO
30 g Kõrvitsaseemned
2 dl Koriandrilehed
0.5 tk Punane tšillikaun
1 tk Suur küüslauguküüs
5 spl Oliiviõli
1 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika kõrvits suuremateks tükkideks, jäta koor alles, kuid eemalda seemned ja kiud.

2. Sega kõrvitsatükid õliga ja maitsesta soola-pipraga. Pane ahjuvormi koore pool all. Rösti 35-40 minutit kuni kõrvits on hästi pehme. Võta ahjust lase veidi jahtuda, eemalda koor ja lõika väiksemateks tükkideks.

3. Sulata poti põhjas või, hauta hakitud sibulat 10 minutit kuni on hästi pehme. Lisa kõrvits, eraldunud mahlad ja puljong. Maitsesta ja hauta kaane all 20 minutit.

4. Vahepeal valmista pesto. Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil kuldpruuniks. Lase jahtuda ja pane 1 sl kaunistamiseks kõrvale. Pane ülejäänud kombaini, lisa koriander, hakitud tšilli, küüslauk ja õli ning töötle pastaks. Sega hulka parmesan ning maitsesta soola ja pipraga.

5. Püreeri supp saumikseriga või blenderis. Pane potti tagasi ja kuumuta keemiseni, sega hulka pestot ja maitsesta veel kui vaja. Tõsta kaussidesse, serveeri röstitud seemnete ja petersellilehtedega. Soovi korral serveeri maitsestamata jogurti või hapukoorega.