KEELE VIIB ALLA! Piparkoogi-tiramisutort
Vaja on
Vahele:
- piparkoogitaigen (vt Toidutarest isetehtud piparkoogitaigna retsepti)
- kanget kohvi
- kakaopulbrit (toor või tume)
Täidis:
- kaks munakollast
- 250 g mascarpone toorjuustu
- 1,5 dl vahukoort
- 80 g valget šokolaadi
- 2 tl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 3-4 tilka mandliessentsi
Tee nii
Kihid:
1. Rulli piparkoogitaigen küpsetuspaberile, ent mitte liiga õhukeseks (u 5 mm).
2. Suru koogivormi abil taignasse ringid. Arvesta, et ahjus kihid paisuvad, seega tuleks taignasse surutud ringidest noaga veel umbes pool cm maha lõigata.
3. Küpseta nagu tavalisi piparkooke
Täidis:
1. Sulata vesivannil šokolaad
2. Aja munakollased poole suhkruga heledaks vahuks
3. Lisa munavahule sulanud šokolaad, sega. seejärel lisa toasoe mascarpone.
4. Vahusta eraldi vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Sega kõik omavahel kokku, lisa mandliessents.
Tordi ladumine:
1. Pane põhi, niisuta see kohviga. Võid niisutamisel päris julge olla.
2. Pane kolmandik täidisest niisutatud kihile, ühtlusta lusikaga.
3. Raputa sõelaga ohtralt toorkakaod täidise peale.
4. Korda eelnevaid punkte kuni tooraine otsas.
Kommentaarid (0)