Piparkoogi-tiramisuFoto: Toidutare
Tortide retseptid
24. jaanuar 2021, 10:42

KEELE VIIB ALLA! Piparkoogi-tiramisutort

Kui sul on piparkoogitainast üle ja tahaksid sellest midagi teistmoodi küpsetada, proovi seda tiramisut. Retsept sobib 18-sentimeetrisele lahtikäivale koogivormile.

Vaja on

Vahele: 

Täidis: 

  • kaks munakollast
  • 250 g mascarpone toorjuustu
  • 1,5 dl vahukoort
  • 80 g valget šokolaadi
  • 2 tl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 3-4 tilka mandliessentsi

Tee nii

Kihid:

1. Rulli piparkoogitaigen küpsetuspaberile, ent mitte liiga õhukeseks (u 5 mm).

2. Suru koogivormi abil taignasse ringid. Arvesta, et ahjus kihid paisuvad, seega tuleks taignasse surutud ringidest noaga veel umbes pool cm maha lõigata.

3. Küpseta nagu tavalisi piparkooke

Täidis:

1. Sulata vesivannil šokolaad

2. Aja munakollased poole suhkruga heledaks vahuks

3. Lisa  munavahule sulanud šokolaad, sega. seejärel lisa toasoe mascarpone.

4. Vahusta eraldi vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Sega kõik omavahel kokku, lisa mandliessents.

Tordi ladumine:

1. Pane põhi, niisuta see kohviga. Võid niisutamisel päris julge olla.

2. Pane kolmandik täidisest niisutatud kihile, ühtlusta lusikaga.

3. Raputa sõelaga ohtralt toorkakaod täidise peale.

4. Korda eelnevaid punkte kuni tooraine otsas.