Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 25.–31. jaanuar: idandid maitsevad hästi ja toovad tervise toidulauale 

Jane Maastik, 27. jaanuar 2021 18:27
Idudega võileibFoto: Unsplash

Aiahooaeg algab taas ja loomulikult idandamisega. Idandid annavad organismile kosutust eriti just praegu, kui talveks keldrisse varutud köögiviljad oma toiteväärtust kaotama hakkavad.
Kuiva seemne idus on kõik vajalik taime elutegevuseks: vitamiinid, mineraalained, ensüümid jms. Seemne idanedes muutub kogu see väärtuslik kraam inimorganismile kättesaadavaks.
Lisaks on idandid rikkad kiudainete poolest, mistõttu aitavad puhastada organismi ja tekitada täiskõhutunnet.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15.02.2021
NÄDALAMENÜÜ | 15.–21. veebruar: hõissa vastlanädalale koos traditsiooniliste toitudega!
10.02.2021
NÄDALAMENÜÜ | 8.–14. veebruar: väge täis supertoidud, mis aitavad vastu pidada
20.01.2021
NÄDALAMENÜÜ | 18.–24. jaanuar: vitamiinirikkad vutimunad põhjustavad vähem allergiaid
11.01.2021
NÄDALAMENÜÜ | 11.–17. jaanuar: mõnusad miinuskraadid meelitavad õue toitu valmistama