KollaažFoto: 9xToidutare
Toiduuudised
30. aprill 2023, 11:57

HEAD KAERAKAKUKESTE PÄEVA! 10 tervislikku patuvaba retsepti, millega vabalt maiustada

Kaerakakukesed ei vaja eraldi päeva, et võtta ette üks väga lihtne ja maitseküllane kokkamisõhtu ja valmistada paar plaaditäit tervislikke ja maitsvaid vahepalasid. 

Siiski on täna kaeraküpsise päev veidrate tähtpäevade kalendris ning seetõttu vaatame otsa, milliseid lahedaid retsepte selles vallas Toidutares on.

Pea meeles, et kaeraküpsis on tpselt nii tervislik, kui palju sa sinna magusaid ning rasvaseid asju juudre paned. Niiet pane tähele suhkru ja rasvainete sisaldust. 

Klikka retseptil: Peaaegu patuvabad kaerakakukesed

Peaaegu patuvabad kaerakakukesed Foto: Martin Ahven

Kaeraküpsised on lapsepõlvest teada kui paras kaloripomm – kogu see suhkur ja või nullisid täielikult herkulo tervistava mõju. Ent viimaseid annab asendada ning palake muutub lisaks tervislikkusele veelgi maitsvamaks. 

Klikka retseptil: Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega 

Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega 

Ole loominguline: pane müslibatoonidesse meelepäraseid pähkleid-puuvilju ning lisa ka päevalilleseemneid vms. Rasvainena saad kasutada tavalist võid ja magusasõbrad võivad katsetada maapähklivõiga. Müslibatoone ei ole tingimata tarvis röstida. Võid valmistada samal meetodil segu ja selle lihtsalt köögikilega katta ning külmkappi tahenema tõsta. Valmis peaks see olema paari tunniga, kuid parem, kui seisab öö läbi.

Klikka retseptil: Kodused müslibatoonid 

Kodused müslibatoonid 

Võta ette müslitegu, et lusti ja jaksu jätkuks lastel kuni kool saab läbi. Mahlased, hästi koos püsivad batoonid, mis säilivad külmkapis umbes 2 nädalat.

Krõbedad kaeraküpsised seemnetega Foto: Tuuli Mathisen