Ahjus küpsetatud lihapallid riisiga Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
20. jaanuar 2021, 06:31

TOEKAS SÖÖK KOGU PERELE | Ahjus küpsetatud lihapallid riisiga

Kodused toekad tomatikastmes küpsenud lihapallid koos riisiga sobivad kogu perele. Soovi korral võib kastme hulka segada ka hapukoort, mis muudab selle mahedamaks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit +55-65 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Väike sibul
600 g Veisehakkliha
1.5 dl Pikateraline riis
1 dl Piim
2 spl Hakitud petersell
2 tl Worcesteri kaste
1 tk Küüslauguküüs
Näpuotsaga Cayenne´i pipart
2 spl Õli
800 g Konserveeritud kooritud tomatid
4 dl Köögiviljapuljong
2 tl Vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Haki sibul hästi peeneks. Sega kausis hakkliha, riis, piim, hakitud sibul ja petersell, 1 tl worcesteri kastet, riivitud küüslauk, cayenne pipar ja 1 tl soola. Vormi u 3 cm pallid.

2. Kuumuta õli pannil ja pruunista lihapallid igast küljest. Tõsta ahjuvormi.

3. Püreeri tomatikonserv, sega puljongiga ja maitsesta worcesteri kastme, soola, pipraga ja suhkruga. Lisa ürdisegu, kuumuta keemiseni ja kalla lihapallidele. Kata vorm kaane või fooliumiga.

4. Küpseta kuni riis on pehme, u 40-45 minutit. Võta kaas või foolium pealt ja küpseta veel 15-20 minutit kuni kaste pakseneb. Puista peale peterselli.