Seenefalafelid kollase hernegaFoto: Siim Vahur
Vegan toidud
19. jaanuar 2021, 07:23

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Seenefalafelid kollase hernega (2)

Maru Metspalu on olnud restoranide Von Krahli Aed ja Tru Kitchen peakokk, kes hetkel määratleb end vabakutselise toidufanaatikuna. Värskeima Chefs For Change saadikuna jagab Maru maitseküllaste, kuid kerge vaevaga valmivate seenefalafelite retsepti.

Falafelid 12tk

  • 200 g kollaseid herneid (kuivad)
  • 50 g kikerherneid (kuivad)
  • 200 g portobellot
  • praadimiseks õli
  • maitseks soola ja pipart
  • 2 tl puraviku jahu
  • 1 Peipsikandi sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 oks rosmariini
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl kikerhernejahu
  • 1,5 tl punast linnasejahu
  • maitse järgi soola
  • praadimiseks rohkelt õli

Tee nii

1. Leota kollaseid- ja kikerherneid üle öö külmas vees.

2. Puhasta Peipsikandi sibul ja kodumaised kanged küüslauguküüned ning haki laisalt väiksemaks.

3. Lõika portobello suurteks kuubikuteks ning prae õlis soola ja pipraga maitsestatult. Seejärel jahuta.

4. Mõõda kõik ained kutterisse või köögikombaini ning töötle jämedakoeliseks massiks.

5. Maitsesta soolaga ning suru peopesas umbes 12ks palliks või kotletiks.

6. Prae falafelid rohkes õlis, kuni kuldpruunid.

7. Serveeri põldmarjakastme, nuikapsa laastude, salatilehtede ja magus-haputake ploomidega!

Kaste

  • 50 g põldmarju
  • 30 g õunaäädikat
  • 1 tl sinepit
  • 1,5 spl angervaksasiirupit
  • 50 g mahedamaitselist õli

Tee nii

1. Mõõda kõik ained blenderisse või saumikserii mõõdunõusse.

2. Blenderda või surista saumikseriga kreemiseks kastmeks.

3. Nirista salatile.