Tomati-tofu stir-fryFoto: Taimne teisipäev
Vegan toidud
12. jaanuar 2021, 15:50

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Tomati-tofu stir-fry

Kas otsid põnevat retsepti tofust? Toome sinuni aasiapärase kergelt magushapu stir fry, mis sobib ideaalselt argipäeva õhtusöögiks.

Vaja läheb:

  • 250 grammi kõva tofut
  • 2 suurt tomatit
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl tomatipastat
  • ·Maitsestamiseks soola
  • 2 tl suhkrut (võid asendada kookossuhkru või ½ spl agaavisiirupiga)
  • 1 tl röstitud seesamiõli 
  • 1 tl riisiäädikat 
  • 2 küüslauguküünt 
  • 4 spl vett
  • 3 vart rohelist sibulat

Tee nii

1. Pudista tofu väiksemateks tükkideks ning prae pannil õliga 4 minutit

2. Lisa pannile keskmise suurusega kuubikuteks lõigatud tomatid ning hakitud küüslauk ja lase veel praadida 3 minutit. 

3. Lisa sool, sojakaste, tomatipasta, suhkur, seesamiõli, riisiäädikas ning vesi. Sega korralikult ning lase kaane all podiseda 3 minutit.

4. Lisa hakitud roheline sibul, sega läbi ning serveeri riisiga.

Serveeri röstitud maapähklite ning tšilliõli või -kastmega.