Lihapallid kooreses porgandi-porrukastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
13. jaanuar 2021, 14:12

MÕNUS ARGIROOG! Lihapallid kooreses porgandi-porrukastmes

Lihapallid on lühikesel argiõhtul hea valik, eriti kui valmistada juurde rohkelt köögivilja sisaldav kaste. Karripulbri asemel võid kastet maitsestada näiteks paprikapulbri või ürdiseguga. Lisandiks sobib kõige paremini kartulipuder või keedetud riis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g Lihapallid
1 tk Suur porru
200 g Porgand
3 spl Õli
Sool maitse järgi
2 tl Karripulber
1 pk Aedviljapuljong (350ml)
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Maisitärklis

Valmistamine

1. Puhasta porru ja lõika õhukesteks viiludeks, kasuta ära nii valge kui ka roheline osa. Koori ja riivi porgandid jämeda riiviga.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae lihapallid üle. Tõsta lihapallid kausi ootele.

3. Vala potti porru ja porgand ning kuumuta segades mõni minut, kuni köögivili on pehmenenud. Maitsesta soola ja karriga. Vala potti puljong ja rõõsk koor, lisa maisitärklis ning kuumuta kaste keemiseni.

4. Tõsta lihapallid kastmesse, keera kuumus maha ja lase pallidel kastme sees paar minutit soojeneda. Serveeri koos keedetud riisi või kartulipudruga.