Kõige lihtsamad juustusaiakesedFoto: Jaan Heinmaa
Päevaretsept
16. jaanuar 2021, 07:53

LIHTNE JA SUPERKIIRE! Kõige lihtsamad juustusaiakesed (1)

Lihtsad ja superkiirelt valmivad juustusaiakesed on kõige maitsvamad soojalt. Kuna saiatainas on koostisained, mis on enamasti kodus olemas, siis muudkui küpseta värskeid! Paprikapulbrile lisaks võid tainast maitsestada näiteks karripulbri, ürdisegu või muu meelepärasega. Ja kui on isu, võid tainasse lisada ka natuke singitükke.
Koostisosad
1 tk Muna
130 ml Piim
2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
200 g Riivjuust
Sool
Must pipar
1 tl Paprikapulber

Valmistamine

20 tk

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Klopi suuremas kausis muna koos piimaga lahti. Lisa jahu koos küpsetuspulbriga ja riivjuust ning maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Püüa tainast mitte liiga tugevalt ja kaua segada, seda õhulisemad jäävad saiakesed.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta supilusikaga tainaportsud plaadile, jättes portsude vahele ka veidi kerkimisruumi. Küpseta umbes 20 minutit, kuni saiakesed on kenasti kuldpruunid. Ole hoolikas ja väldi üleküpsetamist, sest juustule võib lisanduda kibe mekk.