Puuviljane kanapada Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
18. jaanuar 2021, 08:08

VÄRSKUSEPUHANG! Puuviljane kanapada

Banaan ja mango koos kookospiimaga annavad kanaroale parajalt mahemagusa maitse. Kurkumi kollane rõhutab troopikat ka roa välimuses. Auruta kõrvale oma lemmikriisi ning naudi värsket värvi- ja maitsepuhangut! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Broilerifilee
1 purk Mangokonserv (425/230g (või küps mango)
1 tk Küps banaan
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Punane tšilli
5 cm Ingverijupp
Õli praadimiseks
1 tl Kurkum
1 purk Kookospiim (400ml)
2 tk Loorberileht
3 spl Tai kalakaste
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool

Valmistamine

1. Lõika broilerifilee suupärasteks tükkideks. Nõruta mango vedelikust ja lõika väiksemateks tükkideks (või koori mango ja viiluta õhukeselt), koori ja viiluta banaan.

2. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Poolita tšillid ja eemalda seemned, haki kaunad peeneks. Koori ja riivi ingver.

3. Kuumuta pannil umbes 3 sl õli. Lisa sibul, küüslauk, tšilli ja ingver ning prae segades minuti jagu, lisa kurkum ja kuumuta segades paarkümmend sekundit. Lisa pannile kanatükid ja prae segades kergelt üle. Lisa kookospiim, loorberileht ja kalakaste.

4. Lase rahulikult keema tõusta, keera kuumus madalamaks ja hauta pajarooga umbes 15 minutit. Siis lisa puuviljatükid ning maitsesta roog laimimahla ja vajadusel ka soolaga. Serveeri koos keedetud riisiga.