Hakkliha-polentavormFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
14. jaanuar 2021, 07:43

TÕHUS ARGITOIT | Hakkliha-polentavorm

Magusa mannapudruga oleme ammu sõbrad, nüüd saame tuttavaks soolase maisimannapudruga, mis küpseb koos traditsioonilise hakkliha-köögiviljakastmega maitserohkeks ahjuroaks.  

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Suur sibul
1 tk Paprika
1 spl Õli
500 g Segahakkliha
2 tk Küüslauguküüs
Maitsestamiseks tšillipulber, purustatud must pipar ja sool
500 g Ürtidega maitsestatud pastakaste
1 purk Rohelised või mustad oliivid, kivita (u 125g)
POLENTA
0.8 l Vesi
1 tl Sool
3 dl Maisimanna
1 dl Riivitud parmesan
20 g Või
PEALE
2 dl Riivjuust
0.5 tl Paprika- või tšillipulber

Valmistamine

1. Puhasta sibulad ja paprika, haki peeneks ja prae kuumas õlis kergelt läbi. Lisa pannile hakkliha ja purustatud küüslauk, prae läbi ning maitsesta tšillipulbri, pipra ja soolaga. Viimasega ole pigem tagasihoidlik, sest soolasust annavad ka oliivid ja parmesan. Lisa hakkliha-köögiviljasegule pastakaste ja kuumuta peaaegu keemiseni, lisa oliivid ja tõsta kaste pliidilt ära.

2. Valmista polenta: aja vesi potis keema, lisa 1 tl soola ning sõristades ja vispliga liigutades ka maisimanna. Keeda putru umbes 5 minutit. Polenta on valmis, kui see on läikiv ja tuleb poti küljest lahti. Tõsta pott pliidilt ära ning sega pudru hulka riivitud parmesan ja või.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Vala hakkliha-köögiviljakaste vähemalt 2-liitrisesse ahjuvormi. Jaga polenta supilusikaga tõstes hakklihasegule. Sega paprika- või tšillipulber riivjuustuga ja puista vormile. Küpseta umbes 30 minutit, kuni vorm pealt kenasti kuldseks küpsenud.