Taimetoidu retseptid
12. jaanuar 2021, 05:56

LIHTNE, SOOJENDAV JA MAITSEKAS | Röstitud lillkapsad tomatiläätsedega

Tomatikastmes läätsed on kiire ja lihtne taimne roog, mida talvisel ajal võiks maitsestada tavapärasest rikkalikumalt küüslaugu ja ingveriga. Röstitud lillkapsas jääb just parajalt poolküps, nii et roog ei oleks liiga pudru moodi. Nipp: valmista korraga rohkem ja külmuta portsjonitena. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lillkapsas
4 spl Õli
1 tk Suur sibul
4 tk Suur küüslauguküüs
1 spl Heledad või tumedad seesamiseemned
1 spl Koriandriseemned, soovi korral
6 cm Ingverijupp
1 purk Purustatud tomatid (400g)
Sool
250 g Punased kiirkeeduläätsed
Värske koriander
Serveerimiseks paks maitsestamata jogurt

Valmistamine

1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Lõika lillkapsas suupärasteks tükkideks, nirista peale 2 sl õli ja sega hoolikalt läbi. Tõsta lillkapsatükid ühtlase kihina küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti ahju ülemisel siinil umbes 20 minutit, tõsta kõrvale.

2. Vahepeal puhasta ja haki peeneks sibul ja küüslauk ning prae kuumas õlis klaasjaks. Lisa seesami- ja koriandriseemned ning riivi hulka ingver. Kuumuta segades paar minutit. Siis lisa purustatud tomatid, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni. Lisa potti läätsed ja 5 dl vett, lase keema tõusta ja hauta umbes 10 minutit, kuni läätsed hakkavad lagunema ja roog muutub paksemaks. Lisa potti suurem osa lillkapsast ja koriandrist.

3. Serveerimisel jaga igale portsjonile ülejäänud lillkapsas ja koriander ning paku kõrvale paksu maitsestamata jogurtit.