Vürtsikas toorvorstikasteFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
15. jaanuar 2021, 07:32

Vürtsikas toorvorstikaste

Nii suvel kui ka talvel menukate toorvorstide lihamassist saab valmistada aasiapärase vürtsika kastme, mis sobib eriti hästi riisi lisandiks. 

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Küüslauguküüs
6 cm Ingverijupp
2 tk Sidrunheinavars
100 g Roheline sibul
1 tk Punane tšilli
450 g Toorvorstid
1 spl Suhkur
2 spl Tai kalakaste
2 spl Sojakaste
Keedetud riis ja laimiviilud serveerimiseks

Valmistamine

1. Puhasta ja purusta küüslaugud, riivi ingver, viiluta sidrunhein, rohelised sibulad ja seemnetest puhastatud tšilli.

2. Pigista lihamass vorstikestest välja ja prae pannil läbi. Kui praadimisel eraldub palju vedelikku, siis kalla see kaussi ja tõsta kõrvale. Lisa pannile purustatud-tükeldatud köögiviljad (jäta osa rohelisest sibulast peale puistamiseks) ja prae koos vorstimassiga 2–3 minutit. Maitsesta suhkru, kala- ja sojakastmega. Lisa praadimisvedelikku nii palju, kui vedelat kastet soovid.

3. Serveeri koos keedetud riisiga. Pigista portsjonile laimimahla ja puista peale rohelist sibulat.