Toiduuudised

Odavam kui poest osta: lihtsad seemnekreekerid 

Blogi Jazzinokitchen, 7. jaanuar 2021 14:14
Lihtsad seemnekreekerid.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Võtsin kreekeriteo ette (katsetasin erinevate retseptidega, kuni lõpuks ühega rahule jäin) sellepärast, et poes on ilma gluteenita kreekerite-näkileibade valik pea olematu. Ja kui lõpuks ka mõne tatra- või läätseleiva leiab, küsitakse selle eest hingehinda. Kui mõelda, millest nad tehtud on – jahust ja veest, sekka hea õnne korral ka seemneid – tundub see ikka üks paras koorimine. Nii et parem siis juba ise hummuse kühveldamiseks sobivad ampsud valmis küpsetada.

Lihtsad seemnekreekerid (u 40 väikest kreekerit)

  • 1 dl maisijahu
  • 1 dl toortatrajahu
  • 2 kuhjaga sl maisi- või kartulitärklist
  • 2 sl mooniseemneid
  • 2 sl seesamiseemneid
  • 2 sl chia-seemneid
  • 0,5 tl küüslaugupulbrit
  • 0,5 tl soola
  • veidi pipart
  • 2/3 dl vett
  • 4-5 sl oliiviõli
  • soovi korral võid lisada ka muid seemneid ning miks mitte ka tšillihelbeid või kuivatatud ürte

Valmista kreekereid nii:

Sega kuivained omavahel, maitsesta küüslaugupulbri ja soola-pipraga ning sega läbi. Lisa vesi ja oliiviõli ning sõtku pehmeks tainaks. Kui tainas kokku ei hakka, lisa veidi õli. Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks ning lõika noaga ruudustikuks. Tõsta küpsetuspaber koos ruudulise tainaga ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit, kuni kreekerid on valmis. Jäta plaadile jahtuma ning murra ruudud lõikekohtade järgi lahti. 

Loe blogipostitust siit!

Samal teemal

12.11.2020
PANEB PÕSED ÕHETAMA! Terakese tšilli ja šokolaadiga mandlipräänikud
22.10.2020
AVASTA UUSI MAITSEID: riisijahuga matcha-küpsised
17.09.2020
Kui väldid gluteeni: lihtsad jahuvabad kookosküpsised