Vegan toidud

TAIMNE TEISIPÄEV | Seljanka  

Taimne Teisipäev , 5. jaanuar 2021 07:24
Vahel on mõnus nostalgitseda, ka köögis. On juba ammu teada, et erinevate toitude ja maitsetega meenuvad meile armsaks saanud mälestused ja hetked. Toome nostalgilises meeleolus olles Sinuni ühe meie lapsepõlve lemmiku – seljanka!

Vaja läheb

  • 1 keskmine sibul, hakituna
  • 1 spl õli
    3 sojaviinerit või šampinjone (olenevalt suurusest 4-7 tk), hakituna
  • 1 porgand,  sektoriteks hakitud
  • 3 keskmist kartulit, kuubikuteks hakituna
  • 1 küüslauguküüs, pressituna
  • 1.5 l keevat vett
  • 1 purk meelepäraseid ube, kurnatult ja loputatult
  • 3 spl tomatipastat
  • 3 hapukurki, hakituna
  • u 1 spl (pruuni) suhkrut
  • Maitsestamiseks soola, pipart, paprikapulbrit, näpuotsatäis tšillit ja umbes 2-3 spl maitsepärmi

Valmistamine 

1. Pruunista pannil õlis sibul. Kui sibul hakkab klaasjaks muutuma, lisa seened ja/või sojaviineri tükid ning pruunista veel umbes 3 minuti jagu. 

2. Lisa porgand ja kuumuta veel 5 minuti jagu. Sega hulka umbes 1 tl soola. 

3. Lisa kartulid, küüslauguküüs ning sega. Lisa keev vesi, tomatipasta ning lase valmida, kuni kartul ja porgand on pehmed. 

4. Seejärel lisa oad, hapukurk, suhkur ja muud maitseained. 

5. Lase veel umbes 10 minutit tasasel tulel valmida ja naudi!

Samal teemal

25.11.2021
KUI SA EI TEA, MIDA SÜÜA TEHA: 10 maitsvat, kiiret ja hõlpsat retsepti, kui tahaks midagi eriti head
02.12.2020
LIHATA VÄRVIKAD LEEMED: tummine tomati-oasupp, kelmikas punase kapsa supp ja lõunamaine seene-kookospiimasupp
03.11.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Borš