Toiduuudised

HEAD SPAGETIPÄEVA! Toiduajaloo tund ning 10 mõnusat retsepti, millega end sel puhul hellitada 

Toidutare, 4. jaanuar 2022 08:01
KollaažFoto: 6xJaan heinmaa, Tuuli Mathisen
Spagetivee keemapanemiseks on vähe ettekäändeid vaja, kuna tegu on tõeliselt kerge, maitsva ja tusatuju vähendava roaga. Kuna täna on rahvusvaheline spagetipäev, siis vaatame otsa mõningatele selle toiduga seotud faktidele.

Spagetid on tuntud kui Itaalia vaat et rahvusroog, ent tegelikult on need pärit  Araabia poolsaare aladelt. Esimesi kuivatatud nuudlilaadseid tooteid müüdi sealsetel turgudel juba viiendal sajandil meie ajaarvamise järgi. Oletuste järgi jõudsid esimesed pikad nisutainast tehtud nuudlid Sitsiiliasse 12. sajandil koos berberite invasiooniga. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

25.10.2021
TÄHISTA RAHVUSVAHELIST MAKARONIPÄEVA! 10 lihtsat, odavat ja tervislikku retsepti, jõukohased koolilapselegi
25.10.2020
HOIATUS! Värskest pastast võib sõltuvusse jääda
25.10.2020
SUUR TEST | Millised tervislikud makaronid maitsevad lastele kõige paremini? Millist aga pole mõtet potti valadagi?
10.07.2020
ÕL VIDEOD | ITAALIA KÖÖK: saapamaa söömisharjumusi esindavad pasta, pitsa ja oliiviõli