KollaažFoto: 6xJaan heinmaa, Tuuli Mathisen
Toiduuudised
3. jaanuar 2023, 18:35

Artikkel ilmus esmakordselt 04.01.2021

SPAGETTE, KÕIGILE! Toiduajaloo tund ning 10 mõnusat retsepti, millega end sel puhul hellitada

Spagetivee keemapanemiseks on vähe ettekäändeid vaja, kuna tegu on tõeliselt kerge, maitsva ja tusatuju vähendava roaga. Kuna tulemas on rahvusvaheline spagetipäev, siis vaatame otsa mõningatele selle toiduga seotud faktidele.

Spagetid on tuntud kui Itaalia vaat et rahvusroog, ent tegelikult on need pärit  Araabia poolsaare aladelt. Esimesi kuivatatud nuudlilaadseid tooteid müüdi sealsetel turgudel juba viiendal sajandil meie ajaarvamise järgi. Oletuste järgi jõudsid esimesed pikad nisutainast tehtud nuudlid Sitsiiliasse 12. sajandil koos berberite invasiooniga. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99