Linnuliha retseptid

Pardisupp kruupide ja ubadega  

Pille Enden, 1. jaanuar 2021 15:48
Foto: Jaan Heinmaa
Kui pühadepraest isu täis söödud, siis saab järelejäänust keeta maitsva ja tõhusa talvise supi. Nii ka pardipraest, ja hea, kui sel veidi liha ka külge on jäänud. Pikalt keetes saab supp parimad maitsed pardist ning kruubid ja oad teevad leemest tummise supi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 2 tundi 30 minutit

Koostisosad
1 pardipraest järele jäänud rümp
2 väikest sibulat
1 punt peterselli
1 punt kuivatatud seeni, nt puravikke
0,5 küüslaugupead 
1 tüümianioks
2 loorberilehte 
5 pipratera
1 dl odrakruupe
3 porgandit
2 sellerivart 
1 purk valgeid ube (400 g)
2 sl brändit
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Pane pardirümp potti (kui ei mahu tervena potti, võib selle väiksemaks tükeldada) ja kalla peale nii palju vett, et see on kaetud. Eemalda sibulatel välimised lahtised koored ära ja pane sibulad potti. Lisa petersellioksad, seened, horisontaalselt pooleks lõigatud küüslaugupea, tüümian, loorber ja pipar. Keeda tasasel tulle 1,5 tundi, koori aeg-ajalt vahtu.

2. Kurna puljong. Kalla potti tagasi ja lisa pestud kruubid. Keeda u 30 minutit.

3. Koori porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Lisa ka kuubikuteks lõigatud seller ja rümbast eraldatud pardiliha.

4. Maitsesta soolaga ja keeda 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa nõrutatud oad ja keeda veel 10 minutit. Maitsesta brändi ja pipraga.