Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
8. jaanuar 2021, 09:57

NÄDALA KOOK | Vähese taina ja rohke sisuga mooni-kohupiimarull

Vähe tainast ja rohkelt sisu on iga küpsetise puhul igati tervitatav kooslus ja selle rulli puhul see just nii on. Moonitäidist on tõesti rikkalikult ja kohupiima sisaldav tainas jääb mõnusalt mahlane. Täidisele lisavad magusust ja mahlasust rosinad.
Koostisosad
4.5 dl Nisujahu + rullimiseks
2 tl Küpsetuspulber
Sool
0.75 dl Õli
0.75 dl Piim
200 g Kohupiim
0.75 dl Suhkur

TÄIDIS
1.5 dl Rosinad
100 g Mooniseemned
1.25 dl Piim
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna

Valmistamine

10 tk

1. Kalla rosinatele keev vesi ja lase seista kuni valmistad ette mooniseemneid. Pane mooniseemned kastrulisse ja kalla piim peale. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda, kuni piim on imendunud, umbes 15-20 minutit. Jälgi vahepeal, et vedelikku liiga väheks ei jääks ja seemned põhja ei kõrbeks. Vajadusel lisa piima.

2. Lisa mooniseemntele suhkur ja kurnatud rosinad, lase jahtuda.

3. Sõelu küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu kaussi. Lisa õli, piim, kohupiim ja suhkur. Sega ühtlaseks tainaks. Seda võib teha ka mikseriga.

4. Rulli tainas jahusel laual 20x 30 cm plaadiks, see peaks olema 5-7 mm paksune, sest muidu kipub rullimisel pragunema. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane peale täidis nii, et ühest pikemast äärest jääb u 2 cm vabaks.

5. Keera pikemast küljest rulli, aseta rull nii, et täidisevaba äär jääb väljapoole. Aseta plaadile liitekoht all ja suru otsad tihedalt kokku, et täidis küpsemise ajal välja ei valguks. Pintselda muna või piimaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Võta ahjust, jahuta restil ja lõika viiludeks. Head isu!