Küpsetised

VAID VIIS KOOSTISOSA: kohupiimakoogid küpsisepõhjal 

Kristi Rebane, Nipiraamat, 24. jaanuar 2021 11:56
Foto: Kristi Rebane
Koogikesed näevad armsad välja ja sobivad nii argiseks magustoiduks kui ka laste sünnipäevalauale. Sama baasretsepti saad erinevate lisanditega hõlpsalt hooajaliseks muuta: talvel serveeri koogikesi apelsini- ja mangokuubikutega, suvel kodumaiste marjadega, sügisel ahjuõunte või ploomikompotiga. Klassikaliselt sobib koogikeste kõrvale ka toormoos.

Vaja läheb:

  • 75 g digestiivküpsiseid
  • 35 g võid
  • 500 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g suhkruga kondenspiima
  • 2 muna
  • serveerimiseks soovi korral marju

Valmista koogikesi nii:

1. Purusta küpsised peeneks ja sega sulavõiga ühtlaseks.

2. Jaga küpsisesegu 10 muffinivormi vahel, surudes puru lusikaseljaga vormi põhja.

3. Klopi kohupiim, kondenspiim ja munad ühtlaseks massiks ning vala küpsisepõhjadele.

4. Küpseta koogikesi 160kraadises ahjus 40 minutit.

5. Lase küpsetistel jahtuda. Seejärel serveeri neid meelepäraste lisanditega.