Kui tavalised piparkakud silmi enam särama ei pane, tee piparkoogitainast hoopis korvikesi.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
24. detsember 2020, 10:40

TRADITSIOONILISE ASEMEL: kookos-ganache'iga piparkoogikorvikesed 

Kui tavalised piparkakud silmi enam särama ei pane, tee piparkoogitainast hoopis korvikesi ja täida need kookospiimast tehtud ganache'iga, kaunistuseks meelepärased hapud marjad. I-m-e-hea!

Mina kasutasin sel korral kodust taimset ja gluteenivaba mandlijahust tainast, aga korvikeste valmistamiseks sobivad hästi absoluutselt kõik kas poe- või isetehtud piparkoogitainad. Pro tip tainateol on alati lisada ka helde käega värskelt purustet-jahvatet musta pipart. Ega's nimi piparkook pole neile vürtsküpsistele niisama antud!

Minu lemmikud piparkoogid on aga juba aastaid sellest toortatrajahuga tainast. Kui kasutad retseptis vegan piparkoogitainast, saad täistaimsed magustoidud. 

Kookos-ganache'iga piparkoogikorvikesed 

  • 6 x 10-11 cm läbimõõduga vormi
  • 250 g (taimset) piparkoogitainast
  • 200 g kookospiima
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • näpuotsatäis soola
  • 2-3 dl pohli või muid hapukaid marju

Valmista korvikesi nii:

Jaga piparkoogitainas kuueks tükiks ning rulli õhukesteks ringideks. Tõsta tainas küpsetusvormidesse ning suru vormi äärtesse. Täksi põhi kahvliga auguliseks ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 13-15 minutit, kuni korvikesed on valmis. Täpne küpsetusaeg oleneb tainast. 

Haki šokolaad peenelt ning kuumuta kookospiim keemiseni. Võta tulelt ja lisa šokolaad potti. Lase umbes 30 sekundit seista ning seejärel vispelda segu ühtlaseks. Lisa ka vanilje ja sool ning vispelda läbi. Vala kreem küpsenud põhjadele ning lase külmkapis täielikult jahtuda. Serveerimisel puista korvikestele ohtralt meelepäraseid hapukaid marju. 

Loe blogipostitust siit!