Foto: 4 x Kai Kodasma
Toiduuudised
22. detsember 2020, 19:30

KAI KODASMA: võiks katsetada mõnda uut maiust või teha veidi erinevat pearooga

Toidublogija ja ajakirja Tiiu köögitoimetaja Kai Kodasma sõnul tuleb tänavu kahjuks loobuda armsaks saanud jõulusöögist sõpradega, ent see ei tähenda, et ei võiks oma perele kokata pühadeks midagi uut ja huvitavat!

„Sel aastal tulevad jõulud kahtlemata väiksemas ringis ja vaiksemalt,“ nendib Kai. „Ilma ühegi suurema peota. Samuti ei toimu ühtegi juba traditsiooniks saanud jõuluõhtusööki koos sõpradega. Samas on plaanis ikkagi pereringis teha üks mõnus jõuluõhtu, kus sel aastal toob igaüks lauale mõne isetehtud hõrgutise.“

Kanapraad Foto: Kai Kodasma

Kail on aga plaanis selle aasta jõulude puhul küpsetada mõned uued suupisted. „Kindlasti ei jää tegemata ahjukana peekoni ja röstitud köögiviljadega ning maiustuseks lisaks piparkookidele teen šokolaadibeseerulli kohupiima-vahukoore täidisega.“

Tassikoogid Foto: Kai Kodasma

Kuna selle aasta jõulud tulevad ilmselt paljudel tavapärasest erinevad, siis tasub ka söögi osas katsetada midagi uut – valmistada mõnda uut maiust või teha veidi erinevat pearooga.

Banaanileib Foto: Kai Kodasma

Ei tasu jääda liiga kinni sellesse, et asjad on teistmoodi, sest see ei ole alati halb. Tasub olla avatud sellele, et selle aasta jõulud ongi tavapärasest veidi erinevad ning see annab võimaluse ka jõulutoitudele ebatraditsiooniliselt läheneda.