Toiduuudised

SEE KÕIGE ÕIGEM EGGNOG! Peakokk Michael Jiro Holman õpetab samm-sammult, kuidas teha munapunši 

Manona Paris, 29. detsember 2020 16:53
KollaažFoto: Kollaaž (6 x Stanislav Moshkov)

Mis asi on eggnog ehk maakeeli munapunš ja kuidas seda valmistada? Palusime Põhjala Tap Roomi kanadalasest peakokal Michael Jiro Holmanil puust ette ja punaseks ette näidata, kuidas sünnib üks ehtne anglosaksi pühadejook, mida kummutatakse nii aastavahetusel kui ka jõulude ajal.

Michael seletab, et eggnog tuleb sõnapaarist egg grog. Grog tähendab rummi. Tegu on muna ja rummi seguga, alkohol on kohustuslik osa joogist, mis enamasti lisatakse alles serveerimisel. Muidu keeks alkohol ju joogist välja. Ent serveerida võib ka kangema kraamita nog´i, eriti lastele.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

24.12.2020
Andres Puusepp jõuludest: me ei pane ennast koju lukku. Saan aru, et keeruline aeg, aga natuke tahaks elada ka
23.12.2020
SAMM-SAMMULT: mis on peolaua hitt? Eks ikka uhke tort!
31.10.2020
HIRMUS HEA | Tippkondiiter Hannah Hintlian õpetab halloween’iks suhkruõunu tegema
13.03.2019
See pole peenutsejate toit ehk kuidas ameeriklastest kokkadepaar tutvustab Eestis Tap Roomis Texase kööki