Foto: Kollaaž
Manona Paris 22. detsember 2020 18:47
Naistelehe köögitoimetaja ja Kokkama.ee perenaine Ragne Värk naudib aastast aastasse traditsioonilisi jõule, mil pakutakse kõiki neid roogasid, mida on terve aasta taga igatsetud.

Ega väga teistmoodi ei tule, muigab Ragne. „Istume ikka vaikselt jõululaupäeval pere seltsis nagu igal aastal. Ma pole kunagi olnud suur šoppaja pühade ajal, selleaegsed ostuhullused jäävad minust kaugele. Suuremad toiduostud teen mugavalt juba mitmendat aastat järjest e-kauplusest!“

Seega, mida siis lauale pannakse? „ Ikka kõike traditsioonilist nagu igal aastal. Minu arvates on see aeg üks kord aastas, kui saad teha neid kõige traditsioonilisemaid jõulutoite, mida oled umbes-täpselt aasta aega igatsenud. Teen sülti, kõrvitsasalatit, sea- ja pardipraadi, ahjukartuleid jne – ühesõnaga kõik on traditsiooniline ning midagi väga uuenduslikku ei paku!“

Mida aga Ragne soovitaks, kuidas jõulude ajal paremini süüa teha? Nippe, knihve? „Võibolla on nutikas ajakasutus see, mis aitab säästa närve ning on üks minu nippidest. See aitab kindlasti kaasa ka toitude parima lõpptulemuse saavutamisele. Ehk siis soovitan mõelda kogu menüü korralikult läbi, nii et suurem osa toiduvalmistamisest ei jääks viimasele minutile,“ leiab Ragne.

On mitmeid jõulutoite, mida saad juba enne jõululaupäeva ette valmistada ning valmis teha. Ajastagegi nende valmistamised eri päevadele. „Säästke end ning tundke jõululaua tegemisest rõõmu. Nutikas ajakasutus ei muuda seda ebameeldivaks kohustuseks. Plaanige toite nii, et ei peaks jõululaupäeval varahommikust õhtuni pliidi ees olema.“