Röstitud muskaatkõrvits läätsetäidisegaFoto: Matle Haavistu
Vegan toidud
22. detsember 2020, 09:22

TAIMNE JÕULUPRAAD | Röstitud muskaatkõrvits läätsetäidisega

Jõuluhõnguline täidetud muskaatkõrvits on ülim taimne pühadepraad. Nagu ühe tõelise jõuluprae puhul kombeks, tuleb ka selle täidetud kõrvitsa valmistamiseks varuda aega ning kannatust. Valminud pidurooga mekkides on garanteeritud mõnust mõmisemine!

Vaja läheb:

  • 1 suur muskaatkõrvits
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 punane sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 100 g läätsi
  • 60 g külmutatud või värskeid pohli
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1/2 tl riivitud muskaatpähklit
  • 50 ml punast veini
  • 250 ml köögiviljapuljongit
  • 50 g värsket spinatit
  • 50 g pistaatsiapähkleid
  • Maitsestamiseks soola

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.

2. Lõika muskaatkõrvits pikisuunas pooleks. Võta seemned välja. Pane ahjuplaadile ja piserda natukese oliiviõliga. Küpseta ahjus umbes 40-45 minuti. Võta kõrvits ahjust välja ja lase jahtuda.

3. Samal ajal kui muskaatkõrvits jahtub, valmista täidis. Selleks kuumuta oliiviõli pannil, lisa peeneks tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae, kuni sibul ja küüslauk on pehmenenud. Lisa läätsed, pohlad, rosmariin, tüümian, punane vein ja köögiviljapuljong. Lase väiksel kuumusel keeda, kuni läätsed on pehmed.

4. Võta lusikaga muskaatkõrvitsatest suurem osa viljaliha välja (nii palju, et muskaatkõrvits ikka oma kuju hoiaks). Lisa viljaliha täidise segu hulka.

5. Lisa hulka ka tükeldatud spinat ja tükeldatud pistaatsiapähklid. Sega kõik kokku ja maitsesta vajadusel soolaga.

6. Tõsta segu mõlemasse muskaatkõrvitsasse ja pane üks pool teise peale.

7. Seo nöörid ümbert kinni iga 3-4 cm tagant.

8. Küpseta ahjus 10 minutit, kuni roog on üleni kuumenenud. Serveeri soojalt!