VALMIB RUTTU | Suitsujuustuga üleküpsetatud kõrvits
, 28. detsember 2020 07:47
Suitsujuustuga üleküpsetatud kõrvits Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud kõrvits kreemise sulanud suitsujuustu, krõmpsude pähklite ja mõõduka küüslaugumekiga valmib üsna lihtsalt aga maitseb rikkalikult. Roog sobib argiõhtuks nii kiire valmistusaja kui kerguse poolest.
Koostisosad
1.5 kg Pudel- või muskaatkõrvits
2 spl Oliiviõli![]()
2 tk Rosmariinioks
200 g Riivitud suitsujuust
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud petersellilehed![]()
50 g Kreeka pähkel
Sool![]()
Must pipar![]()
4 spl Paksem majonees![]()
1.5 kg Pudel- või muskaatkõrvits
2 spl Oliiviõli
2 tk Rosmariinioks
200 g Riivitud suitsujuust
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud petersellilehed
50 g Kreeka pähkel
Sool
Must pipar
4 spl Paksem majonees
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvits umbes 1 cm paksusteks ketasteks. Sega kausis õli soolaga. Kasta kõrvitsaviilud mõlemalt poolt õlisse ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Puista peale musta pipart ja rosmariinioksi. Küpseta 30 minutit või kuni kõrvitsaviilud on peaaegu pehmed.
3. Sega riivjuust, majonees, purustatud küüslauk, petersell ja hakitud pähklid. Tõsta segu ühtlase kihina kõrvitsaviiludele ja küpseta veel 5-7 minutit või kuni juustusegu on kuldpruun.