Lehttainapirukas vorstitäidise ja Camembert`i juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. detsember 2020, 08:15

Lehttainapirukas vorstitäidise ja Camemberti juustuga

Peolaule või sõpradega õhtu veetmiseks on selline ahjusoe pirukas, millest tükke rebida ja neid sulanud Camemberti juustu sisse kasta, väga mõnus. Piruka saab ka varem valmis vormida, külmkappi tõsta ning sealt ahju panna kui õige aeg käes.  Väga lihtne on selle piruka täidis valmistada toorvorstide sisust, mis on juba maitsestatud, aga tasub valida sellised vorstid, mis ei ole väga rasvased. Kuid täidise võib valmistada ka hakklihast ja siis selle oma maitse järgi maitsestada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 20 minutit külmkapis + 20 minutit ahjus

Koostisosad
300 g Lehttainas
Nisujahu rullimiseks
350 g Toorvorstid
4 spl Sibulatsatni või salsa
Riivitud muskaatpähkel
2 spl Tüümianilehed
1 tk Muna pintseldamiseks
1 spl Jõhvikamoos
250 g Camembert juust

Valmistamine

1. Rulli tainas jahuga kaetud laual umbes 20x30 cm plaadiks. Lõika plaat pikuti pooleks, kaheks 10 x 30 cm ristkülikuks. Pressi toorvorstide kestadest sisu kaussi, sega tsatni, muskaadi ja tüümianilehtedega.

2. Jaga segu pooleks ja vormi mõlemad pikkadeks vorstideks. Tõsta pikuti tainatükkidele, keera tainas ümber vorsti rulli ja suru äär kokku.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane juust selle keskele. Keera rullid ümber juustu, nende vahele võib jääda umbes sõrmejagu ruumi, sest tainas küpsedes kerkib.  Kui vorstirullid osutuvad liiga pikaks, lõik jupp ära ja küpseta eraldi.

4. Suru mõlema vorstirulli otsad tihedalt kokku. Lõika rullidesse risti sisselõiked iga 4 cm tagant 3/4 rulli laiuses. Pintselda pealt munaga ja pane vähemalt 20 minutiks, aga võib ka kauemaks, külmkappi.

5. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri rull uuesti munaga ja puista peale tüümianilehti. Küpseta 17-20 minutit või kuni on pealt kuldne ja tainas krõbe. Lõika juustul ettevaatlikult koorik pealt, tõsta jõhvikamoos juustule ja sega õrnalt läbi. Serveeri soojalt.