Lehttainapirukas vorstitäidise ja Camemberti juustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 20 minutit külmkapis + 20 minutit ahjus
Koostisosad
300 g Lehttainas
Nisujahu rullimiseks
350 g Toorvorstid
4 spl Sibulatsatni või salsa
Riivitud muskaatpähkel
2 spl Tüümianilehed
1 tk Muna pintseldamiseks
1 spl Jõhvikamoos
250 g Camembert juust
Valmistamine
1. Rulli tainas jahuga kaetud laual umbes 20x30 cm plaadiks. Lõika plaat pikuti pooleks, kaheks 10 x 30 cm ristkülikuks. Pressi toorvorstide kestadest sisu kaussi, sega tsatni, muskaadi ja tüümianilehtedega.
2. Jaga segu pooleks ja vormi mõlemad pikkadeks vorstideks. Tõsta pikuti tainatükkidele, keera tainas ümber vorsti rulli ja suru äär kokku.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane juust selle keskele. Keera rullid ümber juustu, nende vahele võib jääda umbes sõrmejagu ruumi, sest tainas küpsedes kerkib. Kui vorstirullid osutuvad liiga pikaks, lõik jupp ära ja küpseta eraldi.
4. Suru mõlema vorstirulli otsad tihedalt kokku. Lõika rullidesse risti sisselõiked iga 4 cm tagant 3/4 rulli laiuses. Pintselda pealt munaga ja pane vähemalt 20 minutiks, aga võib ka kauemaks, külmkappi.
5. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri rull uuesti munaga ja puista peale tüümianilehti. Küpseta 17-20 minutit või kuni on pealt kuldne ja tainas krõbe. Lõika juustul ettevaatlikult koorik pealt, tõsta jõhvikamoos juustule ja sega õrnalt läbi. Serveeri soojalt.
Kommentaarid (0)