Suitsuse baklažaani ja paprika salat Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
29. detsember 2020, 05:16

Suitsuse baklažaani ja paprika salat

Kaunilt värviline salat sobib nii peo-kui argilauale, iseseisva roana või lisandiks.  Kui juurde serveerida saia, siis on see piisav ka kergeks eineks. Nii baklažaan kui paprika saavad röstimisel veidi suitsust maitset, granaatõunaseemned lisavad hapukust ja pisut kaneeli annab aimatava, aga põneva nüansi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Suur paprika
Suur punt lehtpeterselli
2 tk Küüslauguküüs
6 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
0.25 tl Jahvatatud kaneel
4 spl Granaatõunasiirup või palsamikreem granaatõunaga
100 g Granaatõunaseemned
Sool
Must pipar
4 tk Suur baklažaan

Valmistamine

1. Pane ahi grillirežiimil 250 kraadi juurde sooja või tavarežiimil 230 kraadi juurde.  Aseta baklažaanid ja paprikad ahjuplaadile ning küpseta kuni nende kest muutub mustaks ja söestunuks, selleks kulub umbes 20-25 minutit. Keera korra küpsemise ajal ümber. 2. Võta ahjust ja lase baklažaanidel jahtuda. Paprikad pane kaussi, kata toidukilega ja lase umbes 20 minutit seista ning eemalda siis kestad. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned, haki viljaliha jämedalt või lõika ribadeks. Poolita baklažaanid, kaabi lusikaga viljaliha välja ja haki samuti nagu paprika.

3. Sega baklažaan paprikaga, lisa pool hakitud petersellist, purustatud küüslauk ja õli. Maitsesta sidrunimahla, kaneeli, soola ja pipraga ning sega läbi. Tõsta vaagnale ja puista peale peterselli ning nirista granaatõunasiirupit.