Taimetoidu retseptid

PELETAB VIIRUSEID | Vürtsine maapähkli ramen  (1)

Pille Enden, 27. detsember 2020 10:09
Vürtsine maapähkli ramen Foto: Jaan Heinmaa
Parajalt vürtsine ja meeldivalt tummine roog annab külmal ajal vajalikku soojust. Maapähklivõi muudab leeme kreemiseks, ingver ja küüslauk on head maitseandjad, aga ka tugevad immuunsusetõstjad ja viirusepeletajad. Supp valmib kiirelt, vähem kui poole tunniga. 
Koostisosad
4 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Riivitud ingver
1 tl Punane karripasta
1 l Köögiviljapuljong
400 g Kookospiim
1 dl Maapähklivõi
2 spl Sojakaste
2 spl Agaavisiirup
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
300 g Ramen nuudlid
Sool
SERVEERIMISEKS
0.5 tk Punase tšilli kaun
4 spl Hakitud maapähklid
1 peotäis Koriandrilehed
50 g Pruunid šampinjonid või shiitake seened

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas õlis hakitud küüslauku ja ingverit 1-2 minutit. Lisa karripasta ja sega läbi.

2. Kalla potti 6 dl puljongit ja kookospiim, alanda kuumust ja hauta paar minutit.

3. Klopi kokku maapähklivõi ja ülejäänud puljong. Kalla potti, lisa sojakaste ja agaavisiirup. Lase madalal kuumusel 8-10 minutit podiseda. Maitsesta laimimahla ja kui vaja siis ka vähese soola ning agaavisiirupiga.

4. Pane potti nuudlid ja kuumuta nii kaua nagu pakendil kirjas.

5. Tõsta kaussi, pane peale hästi õhukeseks viilutatud seened ja tšillikaun, maapähklid ja koriandrilehed.