Veiseliharullid sibula ja sinepiga Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
13. detsember 2020, 11:30

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Veiseliharullid sibula ja sinepiga (2)

Liharullid on veidi unustusse vajunud roog, ometi sobivad need nii argi- kui pidupäevaks. Veise välisfileest valmistatuna küpsevad rullid pehmeks ja muredaks. Kui soovid paksemat kastet, sega 2 sl maisitärklist külma veega, lisa kastmesse enne koore lisamist ja lase korra keema tõusta. Rulle võib serveerida kartulipudru, köögiviljahautise või riisiga.

Neljale

Valmistusaeg 25 minutit + 1,5 -2 tundi hautamiseks

600 g veisevälisfilee

1 suur sibul

2 sl või

1 sl suhkur

4 sl sinep

2 sl õli

330 ml hele õlu

2 dl kohvikoor

Sool

Must pipar

Panniköögiviljad:

1 sibul

2 sl õli

1 porgand       

2 küüslauguküüs

2 paprika

1 suvikõrvits 

2 sl palsamiäädikas

Lõika veiselihast ristikiudu u 5 mm paksused lõigud. Tambi lihahaamriga mõlemalt poolt läbi veidi õhemaks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.

Koori sibul ja lõika ratasteks. Hauta pannil võis 5-6 minutit, kuni sibul pehmeneb. Puista peale suhkrut, sega läbi ja lase jahtuda.

Määri lihatükkide ühele poolele sinepit ja pane peale sibulad. Keera rulli ja kinnita tikuga. Pruunista liharullid igast küljest pannil õlis ja tõsta haudepotti. Kalla peale õlu ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 1,5-2 tundi. Lisa koor ning maitsesta soola ja pipraga.

Panniköögiviljade valmistamiseks koori sibul, poolita ja lõika ratasteks. Hauta pannil õlis 3-4 minutit. Lisa siis kooritud ja kangideks või viiludeks lõigatud porgand, viilutatud paprika ja hakitud küüslauk. Hauta veel 3-4 minutit. Poolita suvikõrvits pikuti ja lõika viiludeks. Pane pannile ja hauta 5-7 minutit, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on pehmed. Nirista sekka palsamiäädikas, lisa hakitud petersell ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta läbi ja serveeri liharullide lisandiks.