Lihatoidu retseptid

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Veiseliharullid sibula ja sinepiga  (2)

Pille Enden, 13. detsember 2020 11:30
Veiseliharullid sibula ja sinepiga Foto: Jaan Heinmaa
Liharullid on veidi unustusse vajunud roog, ometi sobivad need nii argi- kui pidupäevaks. Veise välisfileest valmistatuna küpsevad rullid pehmeks ja muredaks. Kui soovid paksemat kastet, sega 2 sl maisitärklist külma veega, lisa kastmesse enne koore lisamist ja lase korra keema tõusta. Rulle võib serveerida kartulipudru, köögiviljahautise või riisiga.

Neljale

Valmistusaeg 25 minutit + 1,5 -2 tundi hautamiseks

600 g veisevälisfilee

1 suur sibul

2 sl või

1 sl suhkur

4 sl sinep

2 sl õli

330 ml hele õlu

2 dl kohvikoor

Sool

Must pipar

Panniköögiviljad:

1 sibul

2 sl õli

1 porgand       

2 küüslauguküüs

2 paprika

1 suvikõrvits 

2 sl palsamiäädikas

Lõika veiselihast ristikiudu u 5 mm paksused lõigud. Tambi lihahaamriga mõlemalt poolt läbi veidi õhemaks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.

Koori sibul ja lõika ratasteks. Hauta pannil võis 5-6 minutit, kuni sibul pehmeneb. Puista peale suhkrut, sega läbi ja lase jahtuda.

Panniköögiviljade valmistamiseks koori sibul, poolita ja lõika ratasteks. Hauta pannil õlis 3-4 minutit. Lisa siis kooritud ja kangideks või viiludeks lõigatud porgand, viilutatud paprika ja hakitud küüslauk. Hauta veel 3-4 minutit. Poolita suvikõrvits pikuti ja lõika viiludeks. Pane pannile ja hauta 5-7 minutit, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on pehmed. Nirista sekka palsamiäädikas, lisa hakitud petersell ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta läbi ja serveeri liharullide lisandiks.