Taimetoidu retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Seene ja pähkli pasteet – üllatus, mis meeldib! 

Evelin Ilves, 13. detsember 2020 07:14
VeganpasteetFoto: Unsplash
Pühadeaeg on juba nii lähedal, et paras aeg on hakata plaani pidama, mida seekord perele pakkuda. Traditsiooniliste ja armsate jõulutoitude juurde kulub alati marjaks ka midagi sootuks uudset või erilist valmistada. Näiteks rasvase rammusa asemel hoopis tervislik ja taimne pasteet! Miks ka mitte? Olen oma külaliste peal katsetanud – üllatus, aga meeldib!

Vaja läheb:

  • 150g kreeka pähkleid, jahvatatud või purustatud
  • 1 mugulsibul, viilutatud
  • 25g võid
  • 1 spl oliivi või avokaado õli
  • 150g seeni
  • 400g keedetud valgeid või punaseid ube (1 purk)
  • 3-4 küünt küüslauku, peeneks hakitud või pressitud
  • 6 tervet kreekapähkli poolikut kaunistamiseks
  • 2 spl punast veini või 1 spl brändit maitsestamiseks (saab ka ilma)
  • meresoola, värsket musta pipart, näpuotsaga suhkrut maitsestamiseks
  • Lisaks võid maitset tuunida erinevate kuivatatud ürtidega või hoopis miso pastaga või india vürtsidega – mis rohkem meeldib.

Tee nii:

Sulata sügavamal pannil madalal kuumusel või ja lisa sinna õli ning kuumuta sibul ja küüslauk selles läbipaistvaks.

Lisa hakitud seened ja prae õrnalt mõni minut. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad. Kuumuta segu pannil nii et liigne vedelik aurustuks.

Seejärel blenderda panni sisu mõnusaks kreemiks. Kui vaja, lisa veel maitseaineid.

Jahuta enne serveerimist. Seda pasteeti võid ka portsionite kaupa sügavkülmutada – jätkub kauemaks.

Mõnusat nautimist!