AVASTA UUSI MAITSEID: vürtsikas chai latte riisipuder
Siin-seal tõlgitakse sellist putru briti mõjutustel pudinguks ehk magustoiduks – eks tegu olegi rohkem desserdi kui lihtsalt hommikusöögiga. Kuna meil tähendab puding pigem ühtlast kreemi kui lihtsalt mingit magustoitu, siis jään siinkohal nimetusega pudruradadele.
Kui soovid valmistada laktoosivaba ja/või täistaimset riisiputru, jäta kondenspiim välja, asenda 4/5 veest mandli- või sojapiimaga ning magusta valmis puder suhkruga. Teise võimalusena võid tavalise kondenspiima asemel kasutada kookoskondenspiima.
Vürtsikas chai latte riisipuder (neljale)
- 2 dl pudru- või risotoriisi
- 1 kotike või 1 sl lahtist musta teed
- 1 l vett
- 1 kaneelipulk + serveerimiseks jahvatatud kaneeli
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
- 6-7 kupart kardemoni
- 1 aniisitäheke
- 0,5 tl vaniljekaunapastat
- 0,5 tl soola
- 3-5 sl suhkruga kondenspiima
Valmista putru nii:
Kuumuta vesi keema, lisa teekotike või sõelaga tee ning jäta 10 minutiks tõmbama. Viska tee ära ning aja vesi uuesti keema. Purusta kardemon uhmris ja loputa riis sõelal.
Lisa potti riis ja vürtsid, maitsesta soolaga ning keeda aeg-ajalt segades, kuni riisiterad on pehmed. Olenevalt riisist läheb selleks 25-40 minutit. Kui kasutad risotoriisi, keeda terad pehmemaks, kui klassikalise al dente risoto puhul keedaksid.
Lisa valmis pudrule maitse järgi kondenspiim ning jäta kaane alla 10 minutiks hauduma. Sega läbi, võta aniisitäht ning kaneelipulk potist välja ning serveeri putru kas soojalt või jahtunult, raputades peale jahvatatud kaneeli.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)