Pohla-sibulamoos on pisut vürtsikam kui traditsiooniline jõulumoos pohlast ja õunast. Sügavkülmas hoitud pohlad sobivad moositeoks suurepäraselt. Valmistagi üks-kaks portsu korraga ja naudi värskelt keedetud moosi!
Koostisosad
2 tk Punane sibul (kokku 120g)
200 g Pohlad, värsked või külmutatud
1 dl Vesi
1.5 dl Moosisuhkur
1 spl Punane palsamiäädikas
0.25 tl Sool
Valmistamine
Umbes 400ml
Koori sibulad, haki peeneks ja tõsta koos pohladega potti. Lisa vesi ja lase keema tõusta, keeda 5 minutit.
Lisa suhkur, äädikas ja sool ning keeda keskmisel kuumusel veel 10 minutit. Vala moos purki ja lase jahtuda.
Jahtunud moos on parajalt paksu koostisega ega voola jõuluvorstilt maha.
Kommentaarid (0)