Rukolasalat mündikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
14. detsember 2020, 09:38

Rukolasalat mündikastmega

Rohelised salatilehed ja punased granaatõunaseemned toovad kokku armastatud jõuluvärvid. Värske mündikaste seob granaatõunaseemnete pisikesed mahlased plahvatused salatirohelise ja suitsuse juustuga mõnusalt kokku. Puhasta granaatõun päev-paar varem, nii valmib salat kiiremini.     

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur granaatõun (u 500g)
1 karp Rukola (u 80g)
1 dl Piparmündilehed
1 pk Suitsutatud juustupallid (100g)
MÜNDIKASTE
1.5 dl Piparmündilehed
2 spl Oliiviõli
1 spl Valge veini äädikas
Sool, suhkur ja must pipar maitsestamiseks

Valmistamine

1.  Tee kõigepealt mündikaste: nopi mündilehed kõrgema servaga kaussi, lisa õli ja äädikas ning töötle saumikseriga peeneks. Maitsesta soola, suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jäta ootele.

2. Puhasta granaatõunast seemned välja. Mugav on teha seda nii: lõika vilja mõlemad otsad ära, nii et näed valget kihti, mis ümbritseb sektoreid. Lõika vilja koor selle järgi lahti, murra sektoriteks ja pudista seemned välja. Seda on hea teha suures kausis, siis ei pritsi mahl laiali.

3. Laota rukola- ja piparmündilehed ja granaatõunaseemned salativaagnale. Lisa pooleks lõigatud juustupallid ja tilguta lusikaotsaga mündikastet peale.

Serveeri eelroa või lisandina.