SidrunipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. detsember 2020, 11:07

NÄDALA KOOK | Sidrunipirukas

Sidrunipirukas on värskendav dessert eine lõpetuseks või kerge maius kohvilauale. Piruka võib serveerida koos vähe magusa vahukoore või vahukoore ja kohupiimaseguga, mis leevendavad sidrunitäidise intensiivset maitset.
Koostisosad
PÕHI
4 dl Nisujahu
2 dl Mandlijahu
2 dl Tuhksuhkur
200 g Või
1 tk Väike muna
TÄIDIS
6 tk Muna
4 dl Suhkur
3 dl Värskelt pressitud sidrunimahl
4 spl Nisujahu
Tuhksuhkur pealeraputamiseks

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega nisu- ja mandlijahu ning tuhksuhkur. Lisa hulka külm tükeldatud või ja näpi käsitisi või töötle kombainis ühtlaseks. Sega hulka muna ja sega läbi.

2. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud neljakandilisse vormi (25x25cm) või ümmarguse 26-28 cm koogivormi põhja ning äärtele. Torka kahvliga läbi ja küpseta ahjus 15 minutit või kuni põhi on kuldpruun.

3. Kui põhi on ahjus, valmista täidis. Sega munad suhkruga lahti, kuid ära vahusta. Klopi hulka sidrunimahl ja jahu.

4. Võta pirukapõhi ahjust, alanda temPepratuur 175 kraadile. Kalla täidis põhjale ja küpseta 20 minutit või kuni sõrmega katsudes on täidis tihke. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.