JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Ahjuköögiviljad falafelidega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 40 minutit ahjus
2 tk Peet
1 tk Naeris
2 tk Porgand
1 tk Pastinaak
200 g Rooskapsas
2 spl Õli
1 spl Kadaka,- vahtra- või agaavisiirup
2 tl Soolahelbed
3 spl Hakitud petersell
FALAFELID
4 dl Kuivatatud kikerherned
0.5 tl Sool
2 dl Petersellilehed
1.5 dl Koriandrilehed
1 tk Väike sibul
6 tk Küüslauguküüs
1 tl Must pipar
1 tl Juustuköömned
1 tl Cayenne pipar
1 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Röstitud seesamiseemned
Õli praadimiseks
TAHIINIKASTE
0.5 dl Tahiini
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Kuum vesi
2 spl Vahtra- või agaavisirup
0.5 tl Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Pane kikerherned ja sooda kaussi, kalla peale nii palju vett, et seda on u 4 cm üle kikerherneste. Leota 18 tundi. Kurna ja kuivata.
2. Töötle kikerherned, ürdid, sibul, küüslauk ja vürtsid kombainis või saumikseriga ühtlaseks pastaks. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.
3. Kuumuta ahi 225 kraadini. Koori ja tükelda juurikad u 2 cm kuubikuteks. Poolita rooskapsad. Pane köögiviljad kaussi, sega õli ja siirupiga läbi ning tõsta ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale soolahelbeid, peterselli ja musta pipart.
4. Pane ahju ja küpseta 30 minutit või kuni köögviljad on pehmed ja pruunistunud. Sega köögivilju küpsemise ajal.
5. Sega falafelimassi hulka muna, küpsetuspulber ja seesamiseemned. Vormi väikesed u 2 cm pallid ja suru pätsideks. Seda on lihtsam teha märgade kätega. Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt.
6. Pane falafelid köögiviljadele ja küpseta veel 10 minutit.
7. Valmista tahini kaste. Sega tahini, sidurnimahl ja kuum vesi ühtlaseks, maitsesta siirupi, soola ja pipraga. Pane taldrikule juurikad ja pallid ning nirista peale kaste.
Kommentaarid (0)