Supiretseptid

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Juustu-õllesupp  

Pille Enden, 10. detsember 2020 07:40
Juustu-õllesupp Foto: Jaan Heinmaa
Kui talvised supid tahavad pliidil pikemalt podiseda, siis selle tõhusa supi saab valmis vähem kui poole tunniga. Tummisele supile annab värvi ja maitset paprika ning pikantsust suitsujuust. Mõnusa täienduse pakuvad krõbedad vürtsised saiakuubikud. Saiakuubikud võib röstida pannil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane paprika
1 tl Keskmine shalottsibul
1 tk Jalopeno kaun
2 spl Oliiviõli
3 spl Või
0.5 dl Nisujahu
4 dl Piim
4 dl Köögivilja- või kanapuljong
330 ml Hele õlu
1.5 tl Jahvatatud või suituspaprika
1 spl Tüümianilehed
5 dl Riivitud cheddar juust
100 g Suitsujuust
Sool
Must piapr
SAIAKUUBIKUD
2 spl Või
3 tk Saia viil
Cayenne pipar

Valmistamine

1. Kuumuta õli ja või poti põhjas. Pane potti hakitud sibul, jalopeno ja paprika, hauta 5 minutit. Sega hulka jahu ja kuumuta segades paar minutit. Klopi vähehaaval hulka piim. Lisa puljong, õlu, jahvatatud paprika, tüümian, sool ja pipar. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta ilma kaaneta kuni supp pakseneb, u 10 minutit.

2. Keera pliidi kuumus maha. Pane supi sisse riiv- ja tükeldatud suitsujuust ning sega kuni need on sulanud.  Maitsesta.

Vahepeal lõika saiaviilud väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil või ja prae sai kuldpruuniks ning krõbedaks. Puista peale veidi soola ja cayenne`i pipart, sega läbi. Tõsta supp taldrikutesse ja puista peale saiakuubikuid.