Brownie´dFoto: Kollaaž
Toiduuudised
8. detsember 2023, 10:45

HEAD BROWNIE-PÄEVA! 10 suus sulavat hõrku šokolaadiruudukese retsepti

Veidrate tähtpäevade kalendris on täna ehk 8. detsember ameerikapäraste šokolaadikoogikeste ehk brownie´de päev. Kuna tegu on väga lihtsa maiusega, mis sageli ei vaja ka küpsetamist, on see imehea ettekääne midagi õhtupoolikul sellel teemal valmis kokata ja homme kodus/koolis/tööl imetlevaid pilke nautida.

Toidutares on ka väga erinevaid retsepte igale maitsele. Põnevat avastamist ja head maiustamist. Osad neist retseptidest on ka vägagi tervislikud! 

Nende maiuste ajalugu ulatub kahe sajandi taha New Yorki, mil neid hakati pakkuma peente lõunasöökide lõpetuseks. Üks algupärasemaid brownie´sid koosnes kreekapähkli-šokolaadikoogi põhjast ja aprikoosisest glasuurist. Palmer House Hotel in Chicago pakub neid koogikesi veel tänasel päevalgi. 

Populaarsust kogusid samal ajal ka veel mündi-šokolaadised brownie´d ja karamellikeerdusid sisaldavad ruudukesed. Need retseptid on ka Toidutares olemas.  

Klikka retseptil: Šokolaadi-brownie'd piparmündiga 

Šokolaadi-brownie'd piparmündiga  Foto: Britt Paju

Lihtsasti valmivad, ohtralt šokolaadised ja piparmündimaitselised maiused, mis sobivad ka pisijõulude ajajärku.

Klikka retseptil: Šokolaadi-karamelli-brownie 

Šokolaadi-karamelli-brownie 

Fariinsuhkruga küpsetatud ameeriklaste lemmik šokolaadikook saab karamellise maitse just nimelt fariinsuhkrust. Pealt rabe ja seest niiske kook säilib õhukindlalt suletud vormis mitu päeva

Brownie'd toorjuustuga 
Vilma toorjuustukihiga šokolaadine brownie. 
Tugeva kohvimaitsega magustoit.
Brownie´d Kreeka pähklitega Foto: Jaan Heinmaa