Peedisupp peaaegu nagu rosoljeFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
8. detsember 2020, 11:03

Peedisupp peaaegu nagu rosolje (3)

Kahele magusamamaitselisele köögiviljale, peedile ja porgandile, annavad erksama maitsenüansi kurgimarinaad ja marineeritud kurgitükikesed. Mahe Lapimaa juust supiportsjonil meenutab muna, nii et heeringas ongi veel puudu, aga selle võid ju soovi kõrval võileivale tõsta ja supi kõrvale süüa. Kui sul on võimalik, kasuta valgeid taldrikuid, nii tuleb supi sügavpunane värv eriti kaunilt esile.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Peet
250 g Porgand
1 tk Suur sibul
Õli praadimiseks
7.5 dl Köögiviljapuljong
3 dl Vesi
Sool
Must pipar
Kurgimarinaad maitse järgi
4 tk Marineeritud kurk
100 g Lapimaa juust

Valmistamine

1. Koori köögiviljad ja lõika umbes 5-6 cm pikkusteks õhukesteks ribadeks eraldi kaussidesse. Kuumuta poti põhjas veidi õli ja prae kõigepealt peediribad kergelt läbi, lisa porgandiribad ja prae veidi, ning lõpuks sibul ja kuumuta segades paar minutit.

2. Vala köögiviljapuljong potti, lisa vesi ja lase supil keema tõusta. Keera kuumus madalamaks ja hauta suppi, kuni köögivili on pehme (u 20 minutit). Maitsesta soola, pipra ja kurgimarinaadiga.

3. Haki kurgid kuubikuteks ja rebi juust palakesteks. Jaga supp taldrikutesse ning tõsta igale portsjonile kurgi- ja juustutükke.