Küpsetamata magustoidud

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Rohelised ja punased martsipanitrühvlid 

Evelin Ilves, 6. detsember 2020 07:12
JõulutrühvlidFoto: Evelin Ilves
Käes on teine advent ning seega paras aeg hakata kingitusi meisterdama. Jagan teiega jõuluootuses mõnd mõnusat retsepti nende hulgast, millised kingitused iseennastki rõõmsaks teevad.

Vaja läheb 30 kommi jaoks:

  • 30 metspähklit, röstitud
  • 250 g head martsipani, kus vähemalt 30% mandlimassi, aga parem  kui 60%
  • 125 g tumedat šokolaadi (70%)
  • jahvatatud rohelisi pistaatsiaid
  • kuivatatud kirsi- või vaarikapuru

Pressi martsipanimass laual õhemaks. Sulata kuuma vee vannil kohal tume šokolaad. Ole ettevaatlik, et veepiisad šokolaadi sisse ei satuks!

Näpi pähkli ümber martsipanikiht, tõsta kahe hambatiku abil ta korraks sulašokolaadi sisse ja aseta seejärel küpsetuspaberiga kaetud alusele.

Raputa osale kommidele peale rohelist pistaatsipuru ning teisele osale punast kirsi-või vaarikapuru.

Lase neil pisut külmikus taheneda ning aseta seejärel kinkekarpi või šoklaadipaberist korvikestesse. Tõeliselt lihtne, kaunis ja maitsev ning peaaegu patuvaba maiuskink!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Samal teemal

03.01.2021
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Arktilise pidulaua punakala pirukas
13.12.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Seene ja pähkli pasteet – üllatus, mis meeldib!
03.12.2020
EVELIN ILVES | Tapsin nad. Kirvega...
29.11.2020
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Suussulavad prantsuse või-pähkliküpsised