Lihatoidu retseptid
5. detsember 2020, 12:22

Peekonis küpsetatud seened

Krõbedas peekoniümbrises ja kreemise juustutäidisega seened on soe suupiste, mida hea külalistelegi pakkuda. Sellisel juhul saab need varem juustuga täita ja peekonisse keerata, siis jääb vaid õigel ajal ahju pista. Sinihallitusjuustu võib täidisesse rohkemgi panna, kui maitseb pikantsem amps. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Šampinjonid
200 g Toorsuituspeekoni viilud
2 spl Õli
Mõni tilk tabasco
30 g Sinihallitusjuust
100 g Toorjuust
50 g Riivjuust
50 g Konserv- või värske ananass

Valmistamine

Lõika seentel jalad ära. Sega sinihallitus-, toor- ja riivjuust. Pane seenekübara põhja tükike ananassi ja täida seened juustuseguga. Lõika peekonviilud pikuti pooleks, keera seente ümber ja pintselda tabascoga maitsestatud õliga. Küpseta 225-kraadises ahjus 18-20 minutit või kuni peekon on krõbe. Serveeri soojalt.