Nädala kook
4. detsember 2020, 12:10

NÄDALA KOOK | Šokolaadi-pähklitort a la Ferrero Rocher

Pähkline biskviit, rikkalik sokolaadi-pähklikreem ja vahvlid teevad sellest eriti ahvatleva koogi, mis meenutab maitselt Ferrero Rocher komme. Kommid ise annavad tordile lausa luksusliku välimuse. Koogipõhja õnnestumiseks on oluline mune kaua ja korralikult vahustada. 
Koostisosad
3 spl Nisujahu
3 spl Kakaopulber
3 tl Küpsetuspulber
3 dl Jahvatatud pähklid
7 tk Suur muna
1.25 dl Suhkur
Või vormide määrimiseks
KREEM
180 g Hakitud šokolaad või šokolaaditsipsid
250 g Või
1 dl Šokolaadi-pähklikreem (nt Nutella)
2 tk Vahvlitordi leht
KAUNISTUSEKS
8 tk Ferrero Rocher kommid
2 tk Vahvlitordi leht (või 1,5 dl hakitud pähklid)

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 2 20 cm koogivormi küpsetuspaberiga ja määri võiga.

Sõelu jahu, kakao ja küpsetuspulber kaussi, sega hulka jahvatatud pähklid.

2. Vahusta munad heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur. Vahusta kuni maht on püsiv ja u 3 korda suurenenud. Sega väikeste portsudena hulka kuivained.

3. Jaga tainas võrdselt 2 vormi vahel. Küpseta 30-35 minutit kuni tikk väljub puhtana. Lase 5 minutit vormi jahtuda, siis võta vormist ja pane restile jahtuma.

4. Kreemi valmistamiseks sulata sokolaad vesivannil ja lase jahtuda toatemperatuurini. Vahusta või, mikserda hulka sokolaad ja sokolaadi-pähklikreem. Tõsta 1,5 dl kreemist kaunistamiseks kõrvale.

5. Lõika mõlemad põhjad horisontaalselt kaheks. Purusta vahvlid. Seda on hõlbus teha nii, et tükeldada väiksemaks, panna kilekotti ja rullida tainarulliga.

6. Aseta 1 põhi tordialusele, määri peale kolmandik kreemist ja puista kolmandik vahvlipurust. Pane peale teine põhi, määri kreem ja puista vahvlipuru. Tee samuti kolmanda põhjaga. Pane peale neljas põhi. Kata tort pealt ja külgedelt kõrvalepandud kreemiga ja pressi külgedele vahvlipuru või pähklid.

7. Pane kaunistuseks peale kommid. Hoia serveerimiseni külmkapis.