Foto: Jaan Heinmaa
Joogid
18. detsember 2020, 07:43

JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Limoncello

Lõuna-Itaaliast pärit kuulsat likööri saab kodusel teel väga lihtsalt valmistada, selleks tuleks aga kasutada mahedalt kasvatatud sidrunite koort. Järelejäänud sidrunid võib kasutada sidrunipiruka – või koogi küpsetamiseks. Limoncello sobib kaunitesse pudelitesse villituna ka kinkimiseks. 
Koostisosad
5 tk Sidruni koor
5 dl Viin 40%
4 dl Vesi
2.5 dl Suhkur

Valmistamine

750ml

1. Lõika sidrunitelt õhukeselt kollane koor ära. Koorealust valget osa ei tohiks koore külge jääda, see teeb joogi mõruks.

2. Pane koored purki ja kalla peale viin. Sule kaanega ja jäta vähemalt nädalaks pimedasse seisma.

3. Keeda vesi ja suhkur siirupiks, selleks kulub umbes 12-15 minutit. Jahuta.

4. Kurna sidrunikooreleotis läbi tiheda sõela või kohvifiltri, kalla pudelisse ja kalla peale siirup. Loksuta läbi. Lase veel 1 nädal enne tarbimist seista. Serveeri jääkülmalt.