Toiduuudised

Soojendavat suppi pole kunagi liiga palju: vürtsikas röstporgandi-paprikasupp 

Blogi Jazzinokitchen, 3. detsember 2020 11:30
Ilm on sinnapoole, et vürtsikat suppi ei ole kunagi liiga palju! Foto: Blogi Jazzinokitchen
Ilm on sinnapoole, et vürtsikat suppi ei ole kunagi liiga palju! Röstitud porgand ja paprika sobivad omavahel imehästi kokku, hapukas paprika tasakaalustamas porgandi magusust. Juurde veel suitsuseid tšillihelbeid, maisi ning maitserohelist, ehk ka mõni leivaline, ning kokku teeb see ideaalse pimeda aja lõuna.

Soovitan suppi kindlasti lisada nii Cayenne'i pipart kui ka tšillihelbeid, võimalusel suitsuseid. Helbed annavad süües esimese tulise kick'i, Cayenne aga lisab supile sügavat, vaikselt taustal hõõguvat teravust, mis veel pikaks ajaks sööjat soojendama jääb.

Porgandi-paprikasupp (kolmele)

  • 500 g porgandeid
  • 1 suur punane paprika
  • u 1 l köögiviljapuljongit
  • 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 3 küüslauguküünt
  • 1/2-2/3 tl Cayenne'i pipart
  • maitse järgi tšillihelbeid (mida suitsusemad, seda parem)
  • soola-pipart
  • oliiviõli
  • serveerimiseks konservmaisi ning koriandrit või peterselli

Valmista suppi nii:

Samal teemal

Koori porgandid ning puhasta paprika. Tükelda köögiviljad, sega õliga läbi ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 25-30 minutit, kuni porgand on pehme. Kui sul röstimiseks aega ei ole, siis prae porgandiviilud kergelt õlis läbi, lisa paprika, tomatipasta ning 2/3 puljongist ning keeda, kuni porgand on pehme.

Porgand vajab natuke õli, et me selles leiduvat rasvlahustuvat A-vitamiini omastada suudaksime ning kvaliteetne oliiviõli teeb köögiviljad ainult maitsvamaks. Röstitud köögiviljad lisa koos tomatipastaga 2/3 kuumale puljongile. 

Tõsta pott pliidilt ning püreesta supp ühtlaseks. Lisa vähehaaval puljongit, kuni saad meelepärase konsistentsiga püreesupi. Koori küüslauk ning riivi või pressi küüned suppi. Maitsesta soola-pipra, Cayenne'i pipra ning tšillihelvestega.

Vaata aknast välja, registreeri olukord ning lisa vajadusel veel tšillit. Serveeri suppi kuumalt, koos külma konservmaisi ning meelepärase maitserohelisega. Kõrvale paku näiteks mõnd lameleiba või miks mitte ka kuivalt pannilt kiirelt läbi käinud juustutäidisega tortiljasid ehk quesadilla'sid.