Hommikusöögi retseptid

VAID VIIS KOOSTISOSA | Karamelliste banaanide ja marjadega praesaiad 

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 11. detsember 2020 09:03
Magusad rikkad rüütlid meenutavad maitselt samal ajal nii saiavormi, pannkooke kui ka pehmeid vahvleid. Foto: Kristi Rebane
Magusad rikkad rüütlid meenutavad maitselt samal ajal nii saiavormi, pannkooke kui ka pehmeid vahvleid. Rüütlite kõrvale sobivad kõik lisandid, mida pannkookide juurde serveeriksid, alates kohupiimast kuni šokolaadikreemi, mooside-marjadeni.

Vaja läheb (neljale):

  • 8 viilu (täistera)röstsaia
  • 2 banaani
  • 1 suur muna
  • 1 dl piima
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • praadimiseks õli või võid
  • mustikaid või muid marju

Valmista magusaid praesaiu nii:

1. Suru pool banaani kahvliga püreeks. Ülejäänud poolteist banaani lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja jäta hetkeks ootele.

2. Klopi muna piimaga lahti, lisa banaanipüree, vanillsuhkur ja näpuotsatäis soola ning vispelda segu ühtlaseks.

3. Kuumuta pannil rasvainet. Kasta saiaviilud ükshaaval munasegusse, prae pannil mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta taldrikutele.

4. Lisa pannile veidi rasvainet ja küpseta banaaniviilud mõlemalt poolt karamelliseks.

5. Serveeri praesaiu koos banaaniviilude, marjade ja muude meelepäraste lisanditega.

Samal teemal

07.02.2021
PARAS PORTS VALKU! Krõbe kanafilee spinati ja kikerhernestega
24.01.2021
VAID VIIS KOOSTISOSA: kohupiimakoogid küpsisepõhjal
17.01.2021
MAGUS, AGA SUHKRUVABA: banaani-kakaoburritod
03.01.2021
Vaid 5 koostisosa | Mesine seesamikana