Magusad rikkad rüütlid meenutavad maitselt samal ajal nii saiavormi, pannkooke kui ka pehmeid vahvleid. Foto: Kristi Rebane
Hommikusöögi retseptid
11. detsember 2020, 09:03

VAID VIIS KOOSTISOSA | Karamelliste banaanide ja marjadega praesaiad

Magusad rikkad rüütlid meenutavad maitselt samal ajal nii saiavormi, pannkooke kui ka pehmeid vahvleid. Rüütlite kõrvale sobivad kõik lisandid, mida pannkookide juurde serveeriksid, alates kohupiimast kuni šokolaadikreemi, mooside-marjadeni.

Vaja läheb (neljale):

  • 8 viilu (täistera)röstsaia
  • 2 banaani
  • 1 suur muna
  • 1 dl piima
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • praadimiseks õli või võid
  • mustikaid või muid marju

Valmista magusaid praesaiu nii:

1. Suru pool banaani kahvliga püreeks. Ülejäänud poolteist banaani lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja jäta hetkeks ootele.

2. Klopi muna piimaga lahti, lisa banaanipüree, vanillsuhkur ja näpuotsatäis soola ning vispelda segu ühtlaseks.

3. Kuumuta pannil rasvainet. Kasta saiaviilud ükshaaval munasegusse, prae pannil mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta taldrikutele.

4. Lisa pannile veidi rasvainet ja küpseta banaaniviilud mõlemalt poolt karamelliseks.

5. Serveeri praesaiu koos banaaniviilude, marjade ja muude meelepäraste lisanditega.